Antimikrobiální látky produkované bakteriemi a jejich využití v potravinářství – Gabriela Klapálková
Gabriela Klapálková
Bakalářská práce
Antimikrobiální látky produkované bakteriemi a jejich využití v potravinářství
Antimicrobial substances produced by bacteria and their use in the food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá antimikrobiálními látkami produkovaných mikroorganizmy, které se využívají nebo mají potenciální využití v potravinářském průmyslu. Cílem této práce bylo vytvořit přehled antimikrobiálních látek produkovaných mikroorganizmy, blíže charakterizovat jejich vlastnosti, vznik, antimikrobiální účinek a jejich využití v potravinářském průmyslu. Jednotlivé látky byly rozděleny …víceAbstract:
This bachelor thesis is about antimicrobial substances produced by microorganisms, which are used or have potential uses in the food industry. The target of this work was to create an overview of antimicrobial substances produced by microorganisms, to characterize their properties, origin, antimicrobial effect and their use in the food industry. The individual substances were divided into groups organic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Klapálková, Gabriela. Antimikrobiální látky produkované bakteriemi a jejich využití v potravinářství. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální látky produkované bakteriemi rodu Bacillus
Marie Pruchová -
Přírodní rostlinné látky a jejich potenciál zvyšovat antimikrobiální účinek konvenčních potravinářských konzervačních látek
Stanislav Rys -
Antimikrobiální aktivita mikroorganismů izolovaných z fermentovaných potravin
Nina Šonkoľová -
Antimikrobiální účinek extraktů z rostlin na vybrané mikroorganismy
Eva Svobodová -
Antimikrobiální aktivní obaly
Barbora Daňková -
Vliv reakčních podmínek na odbourávání thiokyanatanů pomocí oxidů železa a peroxidu vodíku
Monika Jarošová -
Phosphates prepared from diacetyl and their cross-coupling reactions
Sergej Mrkobrada -
Vliv diacetyl rheinu na tvorbu biofilmu Staphylococcus aureus.
Alice Tesaříková