Využití bylinných silic při konzervaci potravin – Bc. Jana Vlčková
Bc. Jana Vlčková
Diplomová práce
Využití bylinných silic při konzervaci potravin
The use of herbal essential oils in food preservation
Anotace:
Diplomová práce na téma „Využití bylinných silic při konzervaci potravin“ se zabývá přírodními látkami, které vznikají jako sekundární metabolity rostlin – silice. Silice mají různé biologické vlastnosti, které mohou být využity při konzervaci potravin. První část práce shrnuje teoretické poznatky o významu konzervace potravin a dále také popisuje faktory a metody konzervace, které mohou ovlivnit, …víceAbstract:
The diploma thesis „The use of herbal essential oils in food preservation“ deals with natural substances that arise as secondary metabolites of plants – essential oils. Essential oils have various biological properties that can be used in food preservation. The first part summarizes the theoretical knowledge about the importance of food preservation and also describes the factors and methods of preservation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Oponent: Jitka Pichová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod
Gabriela Tomášková -
Chemická konzervace potravin a její vliv na lidský organismus
Kateřina Kučerová -
Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin
Markéta Vrbatová -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Možnosti využití extraktu konopí pro konzervaci potravin
Lucie Svobodová -
Využití pulzního elektrického pole při konzervaci potravin
Jakub Reitmeier -
Potential application of plant essential oils for food preservation
Mayda Rojnik -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit