Bc. Jana Vlčková

Diplomová práce

Využití bylinných silic při konzervaci potravin

The use of herbal essential oils in food preservation
Anotace:
Diplomová práce na téma „Využití bylinných silic při konzervaci potravin“ se zabývá přírodními látkami, které vznikají jako sekundární metabolity rostlin – silice. Silice mají různé biologické vlastnosti, které mohou být využity při konzervaci potravin. První část práce shrnuje teoretické poznatky o významu konzervace potravin a dále také popisuje faktory a metody konzervace, které mohou ovlivnit, …více
Abstract:
The diploma thesis „The use of herbal essential oils in food preservation“ deals with natural substances that arise as secondary metabolites of plants – essential oils. Essential oils have various biological properties that can be used in food preservation. The first part summarizes the theoretical knowledge about the importance of food preservation and also describes the factors and methods of preservation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Jitka Pichová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta