Eliška Štumrová

Bakalářská práce

Inhibice Maillardových reakcí

Inhibition of Maillard reaction
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje problematice Maillardových rekací a způsobů, jak je inhibovat. V experimentální části se zabývá inhibicí pomocí polyfenolických látek obsažených v petrželi. Jako měřící metoda byla vybrána UV-Vis spektrofotometrie. Touto metodou byl změřen průběh reakce i celkové množství polyfenolických látek.
Abstract:
Bachelor thesis deals with the issue of Maillard reaction and their inhibition. In the experimental part, parsley extracts were used to inhibit non-enzymatic browning. UV-Vis spectrophotometry was chosen to monitor Maillard reaction and the quantity of total polyphenolic substances.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Štumrová, Eliška. Inhibice Maillardových reakcí. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technická chemie / Chemie a technická chemie

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.