Katsiaryna Kharytonava
Bachelor's thesis
Polyfenoly v kávě
Polyphenols in coffee
Anotácia:
V této bakalářské práci jsou popsány nejvýznamnější odrůdy kávy, způsoby jejich zpracování a celkové chemické složení kávy. Také se uvádějí faktory, které ovlivňují vlastnosti kávy. Hlavním cílem práce je seznámit se s polyfenolickými složkami kávových zrn a nápoje, zjistit jejich závislost na podmínkách pěstování a zpracování a jak se mění jejich obsah. Polyfenoly jsou antioxidanty a díky své schopnosti …viacAbstract:
This bachelor thesis describes the most important coffee varieties, the ways of their processing and the overall chemical composition of coffee. Also are introduced factors that influence the properties of coffee. The main aim of this work is to get acquainted with the polyphenolic components of coffee beans and beverage, to find out their dependence on the conditions of cultivation and processing …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Human Evolution and Parasitism; the external drivers found within
Simona Krišpinská -
Účinky konopných látek na organismus člověka
Lenka Pokorná -
Vývoj letecké akrobacie a její vliv na organismus člověka
Nikola Tučková -
Transformations: Woman - Bear Relationships in Canadian Literature and Human - Bear Relationships in Canada
Zuzana Janoušková -
Informovanost o vlivu UV záření na lidský organismus - na příkladu studentů Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci
Vendula CHROMEČKOVÁ -
Sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
Tereza Procházková -
Screening polyfenolů v kávě
Anežka Skarková