Vlastnosti oplatek vyrobených z různých bezlepkových mouk – Michaela Grimová
Michaela Grimová
Bakalářská práce
Vlastnosti oplatek vyrobených z různých bezlepkových mouk
Characteristics of wafers produced from gluten-free flours of different botanical origin
Anotace:
Ve své bakalářské práci jsem se zabývala výrobou oplatek z různých druhů rýžové mouky. Téma je aktuální z důvodu jeho možností výzkumu v oblasti bezlepkové výživy. Vzhledem k tomu, že rýžová mouka jakožto bezlepková neobsahuje lepek, bylo náročné vytvořit homogenní těsto k výrobě tradičních oplatek. Mým cílem bylo vyrobit rýžové oplatky, které by jak vizuálně, tak senzoricky vyhovovaly požadavkům na …víceAbstract:
In my bachelor thesis I dealt with the production of wafers from different types of rice flour. The topic appealed to me because of its research possibilities in the field of gluten-free nutrition. Since rice flour, being gluten free, was challenging to create a homogeneous dough to produce traditional wafers. My goal, was to produce rice wafers that would both visually and sensorially have attracted …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Grimová, Michaela. Vlastnosti oplatek vyrobených z různých bezlepkových mouk. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.