Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích světlých sušenek – Jana Lancůchová
Jana Lancůchová
Bachelor's thesis
Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích světlých sušenek
Ratio of total to true protein content in various kinds of fair biscuits
Anotácia:
V této bakalářské práci byly studovány možnosti stanovení obsahu bílkovin. Studium bylo zaměřené na obsah veškerých a čistých bílkovin ve světlých sušenkách. Dále byla vypracována rešerše zabývající se bílkovinami. Stanovení bílkovin bylo provedeno Kjeldahlovou metodou a následně alkalimetrickou titrací.Abstract:
This bachelorś thesis analyses possible ways of determining protein content. The analysis concentrates on the content of overall and pure proteins in ligthly-coloured biscuits. In addition, the thesisi contains a research focused on proteins. Protein content was determinated by means of the kjeldahl method and, consequently, by alkalimetric volumetric analysis.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2008
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2009
- Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Lancůchová, Jana. Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích světlých sušenek. Pardubice, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs