Mikrobiologický pohled na tzv. raw food (syrovou stravu) – Bc. Anežka Skarková
Bc. Anežka Skarková
Bachelor's thesis
Mikrobiologický pohled na tzv. raw food (syrovou stravu)
Microbial contamination of raw food diet
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá rizikem mikrobiální kontaminace tzv. raw food neboli syrové stravy. Teoretická část popisuje výživu a její vývoj v čase, taktéž zdravotním,nutričním a mikrobiálním rizikem syrové stravy. Praktická část obsahuje vyhodnocení mikrobiální kontaminace vybraných skupin raw potravin, které byly zakoupeny bez obalu nebo již zabalené. Stanoveny byly celkové počty mikroorganismů, kvasinky …moreAbstract:
The bachelor thesis looks into microbial contamination of raw food diet. Theoretical part of the thesis deals with nutrition and its evolution,as well as health, nutritional and microbial risks of raw food diet. Practical part contains evaluation of microbial contamination of selected groups of raw foods which were bought either without wrapping or already wrapped.Total Viable Count ,yeast cells and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2017
Identifier:
https://is.muni.cz/th/wrjj6/
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2017
- Supervisor: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
- Reader: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Výživa veganů a informovanost o možném deficitu nutričních látek a jejich kompenzace
Aneta LÁCHOVÁ -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková