Bc. Lenka Havelková

Diplomová práce

Vliv použitých kvasinek na aromatický profil výsledného vína u odrůdy Sauvignon blanc.

Effect of applied yeast on aromatic profile of final wine from variety Sauvignon blanc
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na vliv kvasinek působících na aromatický profil vína z odrůdy Sauvignon blanc. Literární část pojednává o odrůdě Sauvignon blanc, ušlechtilých a divokých kvasinkách účastnících se alkoholové fermentace, alkoholové fermentaci a možnostech zákvasu, aromatických látkách produkovaných během zrání hroznů a fermentačního procesu, a hodnocení vína. V praktické části je popsán …více
Abstract:
The thesis is focus on effect of yeast acting to aromatic profil of wine from variety Sauvignon blanc. Literary part is about variety Sauvignon blanc, noble and wild yeast acting of alcoholic fermentation, alcoholic fermentation and choice of sourdough, aromatic compounds produced during maturation of grapes and fermentation process and wine evaluation. In the practise part is described evaluated experiment …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
  • Oponent: Pavel Híc, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta