Mgr. Petra Vídeňská, Ph.D.

Doctoral thesis

Vývoj střevní mikroflóry v průběhu života hospodářských zvířat

Development of intestinal microflora during the life of livestock
Abstract:
Drůbež patří mezi důležité zdroje potravin, ať už se jedná o maso brojlerů nebo vejce. V našich studiích jsme se zabývali vývojem střevní mikroflóry kuřat a nosnic, faktory ovlivňující složení střevní mikroflóry i cílenou modifikací mikroflóry za účelem zvýšení váhových přírustků drůbeže a vyšší odolnosti organizmu proti infekcím. Přirozený vývoj mikroflóry u nosnic v komerčních produkcích lze rozdělit …more
Abstract:
Poultry and poultry products belong to important sources of proteins, i e. eggs from laying hens or broiler meat. In our studies, we examined the development of intestinal microflora of broilers and laying hens, the factors affecting the composition of intestinal microflora and we tried to modify microflora to increase the weight gain of poultry and increase immunity against infections. Natural development …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2014

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 9. 2014
  • Supervisor: doc. RNDr. Ivan Rychlík, Ph.D.
  • Reader: prof. MVDr. Alois Čížek, CSc., prof. RNDr. Jiří Doškař, CSc., RNDr. Jana Nekvindová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masaryk University

Faculty of Science

Doctoral programme / field:
Biology (4-years) / Microbiology

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.