Vývoj střevní mikroflóry v průběhu života hospodářských zvířat – Mgr. Petra Vídeňská, Ph.D.
Mgr. Petra Vídeňská, Ph.D.
Doctoral thesis
Vývoj střevní mikroflóry v průběhu života hospodářských zvířat
Development of intestinal microflora during the life of livestock
Abstract:
Drůbež patří mezi důležité zdroje potravin, ať už se jedná o maso brojlerů nebo vejce. V našich studiích jsme se zabývali vývojem střevní mikroflóry kuřat a nosnic, faktory ovlivňující složení střevní mikroflóry i cílenou modifikací mikroflóry za účelem zvýšení váhových přírustků drůbeže a vyšší odolnosti organizmu proti infekcím. Přirozený vývoj mikroflóry u nosnic v komerčních produkcích lze rozdělit …moreAbstract:
Poultry and poultry products belong to important sources of proteins, i e. eggs from laying hens or broiler meat. In our studies, we examined the development of intestinal microflora of broilers and laying hens, the factors affecting the composition of intestinal microflora and we tried to modify microflora to increase the weight gain of poultry and increase immunity against infections. Natural development …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2014
Identifier:
https://is.muni.cz/th/j1791/
Thesis defence
- Date of defence: 2. 9. 2014
- Supervisor: doc. RNDr. Ivan Rychlík, Ph.D.
- Reader: prof. MVDr. Alois Čížek, CSc., prof. RNDr. Jiří Doškař, CSc., RNDr. Jana Nekvindová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceDoctoral programme / field:
Biology (4-years) / Microbiology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.