Rostlinné džusy a fenolové látky z nich a jejich role na buňky střevního epithelu – Alžběta Maryšková
Alžběta Maryšková
Bachelor's thesis
Rostlinné džusy a fenolové látky z nich a jejich role na buňky střevního epithelu
Fruit juices, their phenolic constituents and effect on gastrointestinal epithelia
Anotácia:
Souhrn Ovoce a zelenina, přítomná ve stravě, slouží jako hlavní zdroj rostlinných fenolových sloučenin, které mají prokázaný efekt při prevenci chorob, jako jsou arterioskleróza, obezita, rakovina, srdeční choroby, chronické záněty a mnoho dalších. Biologické vlastnosti rostlinných fenolových sloučenin závisí na biologické dostupnosti zejména ve střevním epitelu, kde je tato dostupnost ovlivňována …viacAbstract:
Summary Fruit and vegetables contained in the diet serve as the main source of the plant phenolic compounds which have a proven effect in preventing the diseases such as arteriosclerosis, obesity, cancer, heart diseases, chronic inflammation, and many others. Biological properties of the plant phenolic compounds depend on the bioavailability particularly in the intestinal epithelium, which is mainly …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MARYŠKOVÁ, Alžběta. \textit{Rostlinné džusy a fenolové látky z nich a jejich role na buňky střevního epithelu}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/guyb0w/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Mykotoxiny a jejich vliv na adhesi vybraných probiotických kmenů bakterií za podmínek in vitro kultivace na buněčných liniích
Alona Sudakova -
Vliv složek mléka na expresi MUC- 2 u Caco-2 buněk a HT29-MTX buněk
Helena Horáková -
Porovnání in cellulo modelu pro testování adhesivních vlastností probiotik
Iveta Ondráčková
Názov
Vložil
Vložené
Práva