Nové směry v technologii výroby mražených krémů – Bc. Aneta Kašparová
Bc. Aneta Kašparová
Master's thesis
Nové směry v technologii výroby mražených krémů
New technologies in the ice cream manufacture
Anotácia:
Diplomová práce se zaobírá novými technologiemi, které je možné využít při výrobě mražených krémů. V literárním přehledu jsou zpracovány ingredience pro výrobu krémů, následně je popsána výroba mražených krémů a jejich požadovaná struktura. V poslední části se literární přehled zabývá probiotickými kulturami a probiotickými potravinami a účinky potravin na lidské zdraví. V praktické části se práce …viacAbstract:
Diploma thesis deals with new technologies, which could be used in the ice cream manufacture. First three theoretical parts are about casual ingredients and ice cream manufacture process. Last two parts are dedicated to food with beneficial bacteria and how it influences human body. The practical part is devoted to ice cream manufacture from different milk based and plant based ice cream mixes with …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Roman Pytel
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Mražené smetanové krémy s přidanou hodnotou
Barbora Melicharová -
Nové směry v technologii výroby mražených mléčných a smetanových krémů
Aneta Kašparová -
FUNKČNÍ POTRAVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Veronika Václaviková -
Malotechnologie výroby medovin a jejich fortifikace na funkční potraviny
Petr MRÁZ -
Funkční potraviny ve výživě člověka
Veronika ZEVLOVÁ -
Definice funkčních potravin a jejich využití ve výživě člověka
Barbora Halušková -
Nové směry v technologii výroby mražených mléčných a smetanových krémů
Aneta Kašparová