Bc. Vendula Koublová

Master's thesis

Studium inhibice vinařských kvasinek

Study of Winemaking Yeast Inhibition
Abstract:
Teoretická část práce shrnuje základní mikrobiologické a enologické poznatky o významných vinařských kvasinkách. Zabývá se rody kvasinek, které jsou součástí mikrobiomu vinné révy a mohou se účastnit fermentace. Shrnuje přínosy a zápory autochtonních kvasinek při fermentaci a zmiňuje některé komerční preparáty s non-Saccharomyces kvasinkami, které jsou dostupné na trhu s vinařskými potřebami.Experimentální …more
Abstract:
The theoretical part of the thesis summarizes the basic microbiological and oenological knowledge about significant wine yeasts. It deals with genera of yeasts that are part of the vine microbiome and can participate in fermentation. The benefits and disadvantages of autochthonous yeasts in fermentation are discussed, along with some commercial products with non-Saccharomyces yeasts available on the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 6. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
  • Reader: Libor Kalhotka, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta