Bc. Vendula Koublová

Master's thesis

Studium inhibice vinařských kvasinek

Study of Winemaking Yeast Inhibition
Anotácia:
Teoretická část práce shrnuje základní mikrobiologické a enologické poznatky o významných vinařských kvasinkách. Zabývá se rody kvasinek, které jsou součástí mikrobiomu vinné révy a mohou se účastnit fermentace. Shrnuje přínosy a zápory autochtonních kvasinek při fermentaci a zmiňuje některé komerční preparáty s non-Saccharomyces kvasinkami, které jsou dostupné na trhu s vinařskými potřebami.Experimentální …viac
Abstract:
The theoretical part of the thesis summarizes the basic microbiological and oenological knowledge about significant wine yeasts. It deals with genera of yeasts that are part of the vine microbiome and can participate in fermentation. The benefits and disadvantages of autochthonous yeasts in fermentation are discussed, along with some commercial products with non-Saccharomyces yeasts available on the …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
  • Oponent: Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta