Bc. Kateřina Ďuricová

Diplomová práce

Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády

The effect of conching on selected properties of dark chocolate
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády. Vý-roba hořké čokolády je popsána od pěstování kakaových bobů přes dílčí kroky, které zahr-nují míchání, válcování, konšování, temperaci, formování, chlazení a balení výrobku. Práce zahrnuje i legislativní vymezení jednotlivých druhů čokolád. V praktické části jsou zaznamenány výsledky analyticko-senzorických měření, a …více
Abstract:
The thesis deals with the influence of conching parameters on selected properties of choco-late. Production of chocolate is described by cultivation cocoa beans through the partial steps which include mixing, refining, conching, tempering, forming, cooling and packaging. The thesis also includes legislative definition of types of chocolate. In the practical part, there are marked analytical-sensory …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Ďuricová, Kateřina. Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe