Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády – Bc. Kateřina Ďuricová
Bc. Kateřina Ďuricová
Diplomová práce
Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády
The effect of conching on selected properties of dark chocolate
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády. Vý-roba hořké čokolády je popsána od pěstování kakaových bobů přes dílčí kroky, které zahr-nují míchání, válcování, konšování, temperaci, formování, chlazení a balení výrobku. Práce zahrnuje i legislativní vymezení jednotlivých druhů čokolád. V praktické části jsou zaznamenány výsledky analyticko-senzorických měření, a …víceAbstract:
The thesis deals with the influence of conching parameters on selected properties of choco-late. Production of chocolate is described by cultivation cocoa beans through the partial steps which include mixing, refining, conching, tempering, forming, cooling and packaging. The thesis also includes legislative definition of types of chocolate. In the practical part, there are marked analytical-sensory …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Ďuricová, Kateřina. Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přídavku vody a doby hnětení na reologické vlastnosti těsta
Vít Kundera -
Vliv postupného přidávání vody na reologické vlastnosti tavených sýrů
Wendy Číhalová -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová -
Reologické vlastnosti žloutků slepičích vajec v průběhu skladování
Lucie Pavková -
Vliv doby skladování na vybrané fyzikální vlastnosti vajec
Jana Strnková -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Vliv obsahu banánové mouky na vlastnosti mléčných dezertů
Eliška Jarošová -
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová