Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy. – Ing. Zuzana GÁBOVÁ
Ing. Zuzana GÁBOVÁ
Master's thesis
Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy.
Digestibility determination of seaweeds and freshwater algae by the Daisy In-Vitro Incubator.
Abstract:
Mořské a sladkovodní řasy jsou známé obsahem nutričních látek.Díky vysokému obsahu minerálních látek, vitaminů, proteinů a vlákniny jsou vyhledávány jako potencionální zdroj potravin v lidské výživě.Diplomová práce byla zaměřena na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro s použitím inkubátoru Daisy.Současně byl stanoven obsah sušiny a popela.Abstract:
Seaweeds and freshwater algae are known for their content of nutritional substance.Owing to high content of minerals,vitamins,proteins and fibres are searched as potential source of foodstuffs in human nutrition. The diploma thesis was aimed at determination of digestibility of seaweeds and freshwater algae by in vitro method using the Daisy incubator.Content of dry and ash was determined simultaneously …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2009
Identifier:
13036
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2009
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
GÁBOVÁ, Zuzana. \textit{Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy.}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2009. Available from: https://theses.cz/id/gx5jq2/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
GÁBOVÁ, Zuzana. Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy.. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Optimalizace metodiky na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas
Ludmila Machů -
Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas.
Stanislava ŽALUDKOVÁ -
1. Teoretická část:\nl{}Motiv rasy ve fotografii\nl{}(od kolonialismu po uprchlickou krizi)\nl{}2. Praktická část:\nl{}a) katalog produktů: Preparace\nl{}b) volné fotografie - výstavní soubor: Děti úplňku
Gabriela Stránská -
Lidské rasy v učivu regionálního zeměpisu
David LEFLER -
Postoje Čechů vůči lidem jiného etnika či rasy na základě jejich vzdělání
Natálie Druláková -
Pojetí a konstrukce rasy v Brazílii
Kristýna Poláchová -
Analýza sociálních tříd, rasy a pohlaví v Sherlocku Holmesovi: v knihách a televizních seriálech
Lucie ČERNÁ -
Estetika staroindického divadelního umění. Teorie rasy.
Šárka Havlíčková Kysová