Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy. – Ing. Zuzana GÁBOVÁ
Ing. Zuzana GÁBOVÁ
Diplomová práce
Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy.
Digestibility determination of seaweeds and freshwater algae by the Daisy In-Vitro Incubator.
Anotace:
Mořské a sladkovodní řasy jsou známé obsahem nutričních látek.Díky vysokému obsahu minerálních látek, vitaminů, proteinů a vlákniny jsou vyhledávány jako potencionální zdroj potravin v lidské výživě.Diplomová práce byla zaměřena na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro s použitím inkubátoru Daisy.Současně byl stanoven obsah sušiny a popela.Abstract:
Seaweeds and freshwater algae are known for their content of nutritional substance.Owing to high content of minerals,vitamins,proteins and fibres are searched as potential source of foodstuffs in human nutrition. The diploma thesis was aimed at determination of digestibility of seaweeds and freshwater algae by in vitro method using the Daisy incubator.Content of dry and ash was determined simultaneously …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Identifikátor:
13036
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
GÁBOVÁ, Zuzana. \textit{Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy.}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2009. Dostupné z: https://theses.cz/id/gx5jq2/.
Jak správně citovat práci
GÁBOVÁ, Zuzana. Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas metodou in vitro inkubátorem Daisy.. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Optimalizace metodiky na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas
Ludmila Machů -
Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas.
Stanislava ŽALUDKOVÁ -
1. Teoretická část:\nl{}Motiv rasy ve fotografii\nl{}(od kolonialismu po uprchlickou krizi)\nl{}2. Praktická část:\nl{}a) katalog produktů: Preparace\nl{}b) volné fotografie - výstavní soubor: Děti úplňku
Gabriela Stránská -
Lidské rasy v učivu regionálního zeměpisu
David LEFLER -
Postoje Čechů vůči lidem jiného etnika či rasy na základě jejich vzdělání
Natálie Druláková -
Pojetí a konstrukce rasy v Brazílii
Kristýna Poláchová -
Analýza sociálních tříd, rasy a pohlaví v Sherlocku Holmesovi: v knihách a televizních seriálech
Lucie ČERNÁ -
Estetika staroindického divadelního umění. Teorie rasy.
Šárka Havlíčková Kysová