Bc. Andrea Výborná

Master's thesis

Analýza vhodnosti Altmanova Z score pro hodnocení gastopodniků v ČR.

Analysis of suitability of Altmans Z score for rating of the companies in the catering industry in Czech republic.
Abstract:
Diplomová páce se zabývá vhodností Altmanova bankrotního modelu při aplikaci na gastronomické podniky v České republice. Cílem práce je zjistit, zda je Z-score vhodné po hodnocení gastronomických podniků specificky v období pandemie. Práce je tvořena na bázi ustanovení přesnosti správné klasifikace Altmanova Z–score u gastronomických podniků za období let před příchodem pandemie a za roky, kdy bylo …more
Abstract:
This final thesis is concerned with the suitability of Altman's bankruptcy model in application to gastronomic enterprises in the Czech Republic. The aim of the thesis is to determine whether the Z-score is suitable for rating of the companies in the cathering industry in Czech republic, especially in the period of pandemic. The thesis is based on the established accuracy of the correct classification …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 6. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 13. 9. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Ivo Straka, CSc.
  • Reader: Ing. Martin Pop, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Master programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality and Spa Management