Analýza gastronomické kultury v Čínské lidové republice – Bc. Tai Ge Liu
Bc. Tai Ge Liu
Bakalářská práce
Analýza gastronomické kultury v Čínské lidové republice
Analysis of gastronomic culture in the Peopleś Republic of China
Anotace:
Hlavním cílem této bakalářské práce je komplexně zanalyzovat celkovou gastronomickou kulturu, zvyky stolování a tradiční suroviny Čínské lidové republiky. Dalším cílem je zmapovat čínskou gastronomii z regionálního hlediska. Tento cíl byl dosažen pomocí analýzy kultury a zvyků čínské kuchyně, analýzou regionální gastronomie Číny a deskripce typických čínských surovin. V teoretické části jsou vysvětleny …víceAbstract:
The main goal of this bachelor's thesis is to comprehensively analyze the overall gastronomic culture, dining habits and traditional ingredients of the People's Republic of China. Another goal is to map Chinese gastronomy from a regional perspective. This goal was achieved through an analysis of the culture and customs of Chinese cuisine, an analysis of the regional gastronomy of China and a description …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2020
Identifikátor:
https://is.vsh.cz/th/dtutl/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2020
- Vedoucí: Ing. Petr Studnička, PhD.
- Oponent: Ing. Zbyněk Vinš
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LIU, Tai Ge. \textit{Analýza gastronomické kultury v Čínské lidové republice}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/gyx20n/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Culinary Crossroads: A study of dish names in English and Chinese language within Michelin awarded restaurants in Taiwan
Daniel Lechovič -
Čínská kuchyně jako lék - historická a současná perspektiva
Kateřina BABKOVÁ -
Integration and use of Chili pepper in Traditional Chinese Medicine
Juraj Pavúk -
Mýty a fakta čínské kuchyně - autentičnost kuchařek o čínské kuchyni vydaných v Česku
Kateřina ŠAMAJOVÁ -
Zachování českých zvyků v gastronomii, regionální kuchyně ve Středočeském kraji a využití domácích surovin
Lenka Novotná -
Speciality balkánské kuchyně typické pro oblast bulharského jižního černomořského pobřeží v městě Burgas a dalších jižních rezortech.
Jarmila Farníková Fabišová -
Zefektivnění využívání surovin k přípravě pokrmů v hotelovém provozu
Patrik Hajn -
Migration of spices and their integration in national gastronomy
Nikita Fomin