Degradace chlorofylu v potravinách – Nikola Lesková
Nikola Lesková
Diplomová práce
Degradace chlorofylu v potravinách
Chlorophyll degradation in foods
Anotace:
Tato práce ,,Degradace chlorofylu v potravinách" se v první části zabývá obecnou charakteristikou zeleného barviva a jeho syntetickými a degradačními pochody. Následně je stabilita chlorofylové struktury sledována v laboratorních podmínkách in vitro. Rostlinným materiálem pro izolaci chlorofylu byl Špenát setý (Spinacia oleracea). Bylo sledováno, do jaké míry ovlivní degradaci chlorofylu mechanická …víceAbstract:
The presented thesis consists of two major parts, the first one focuses on the general characteristics of the green dye and its synthetic and degradation processes. The stability of chlorophyll structure is then studied in vitro, which is presented in the second part of the dissertation. The chlorophyll has been continuously isolated from spinach (Spinacia oleracea) with simultaneous studying of the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva