Nikola Lesková

Diplomová práce

Degradace chlorofylu v potravinách

Chlorophyll degradation in foods
Anotace:
Tato práce ,,Degradace chlorofylu v potravinách" se v první části zabývá obecnou charakteristikou zeleného barviva a jeho syntetickými a degradačními pochody. Následně je stabilita chlorofylové struktury sledována v laboratorních podmínkách in vitro. Rostlinným materiálem pro izolaci chlorofylu byl Špenát setý (Spinacia oleracea). Bylo sledováno, do jaké míry ovlivní degradaci chlorofylu mechanická …více
Abstract:
The presented thesis consists of two major parts, the first one focuses on the general characteristics of the green dye and its synthetic and degradation processes. The stability of chlorophyll structure is then studied in vitro, which is presented in the second part of the dissertation. The chlorophyll has been continuously isolated from spinach (Spinacia oleracea) with simultaneous studying of the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses gz4lnp gz4lnp/2
13. 4. 2015
Složky
Soubory
Mach, J.
13. 4. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.