Jakost těstovin z rýžové mouky – Bc. Zuzana Lustigová
Bc. Zuzana Lustigová
Diplomová práce
Jakost těstovin z rýžové mouky
The quality of pasta of rice flour
Anotace:
Cílem práce Jakost těstovin z rýžové mouky bylo navrhnout recepturu a vyrobit těstoviny z rýžové mouky (celozrnné a loupané) s přídavkem bramborového, kukuřičného a pšeničného škrobu v množství 50 g. Celkem bylo v laboratoři Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity vyrobeno 16 vzorků těstovin s přídavkem prášku z červené řepy a špenátu. Jako pojidlo byla použita HPMC v množství 2,1 % a vejce …víceAbstract:
The aim of the thesis The quality of pasta of rice flour was to suggest a recipe and produce pasta of rice flour (wholemeal and husked) with the addition of potato, corn and wheat starch in an amount of 50 g. There were made 16 samples of pasta with the addition of beetroot and spinach powder in the laboratory of the Institute of Food Technology, Mendel University. HPMC was used in an amount of 2,1 …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin