Výroba macerátů a likérů z ovocných surovin – Bc. Charlotte Vlková
Bc. Charlotte Vlková
Diplomová práce
Výroba macerátů a likérů z ovocných surovin
The production of macerate and liqueur beverages
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá výrobou macerátů a likérů z ovocných surovin. Maceráty byly vyrobeny z josty, rakytníku, ostružin a trnek. Likéry byly vyrobeny z angreštu, lesních a zahradních jahod, meruněk, červeného rybízu a višní. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou vybraných ovocných druhů, definicí likérů a macerátů a samotného technologického popisu jejich výroby. U všech výrobků …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on production of maceration and liqueur beverages made from fruit. Macerates were prepared from jostaberry, blackberries and blackthorn. Liqueurs were prepared from gooseberries, forest and garden strawberries, apricots, red currant and cherries. Theoretical part of thesis is focused on characterization of these chosen fruit species, definition of liqueurs and macerated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
- Oponent: Patrik Burg, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Analýza složení odpadů ve vybraném regionu
Michal Weidenthaler -
Integrace ovocných destilátů a likérů do barů a nočních podniků - jejich propagace a konkurenceschopnost
David Kejř -
Viskozita likérů
Anna Menšíková -
Pěstování, sklizeň a zpracování rakytníku řešetlákového (Hippophäe rhamnoides) na půdách v LFA a návrh užitného vzoru výroby bylinného léčivého likéru z jeho plodů ve směsi s plody bezu černého (Sambucus nigra).
Marcela HAVLÍKOVÁ