Vliv granulace bezlepkové mouky na fyzikální vlastnosti těsta a pečiva – Bc. Ľubomíra Rybárová
Bc. Ľubomíra Rybárová
Master's thesis
Vliv granulace bezlepkové mouky na fyzikální vlastnosti těsta a pečiva
Influence of Gluten-free Flour Granulation on Physical Properties of Dough and Bakery Products
Abstract:
Diplomová práce popisuje v teoretické části celiakii a bezlepkovou dietu, dále plodiny vhodné na výrobu bezlepkové mouky, a to z hlediska chemického složení a využití. Ve třetí části jsou popsány fyzikální vlastnosti těsta, jako je pružnost, tažnost, stabilita a viskozita. Praktická část se zabývá stanovením reologických vlastností bezlepkového těsta vyrobeného z jednodruhových mouk v závislosti na …moreAbstract:
In the theoretical part, the thesis describes the celiac disease and the gluten-free diet, as well as plants suitable for the production of gluten-free flours, in terms of chemical composition and usage. In the third section it describes the physical properties of the dough, such as flexibility, elongation, stability, and viscosity. The practical part deals with determining the rheological properties …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2016
Accessible from:: 28. 4. 2016
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
RYBÁROVÁ, Ľubomíra. \textit{Vliv granulace bezlepkové mouky na fyzikální vlastnosti těsta a pečiva}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/h1byfs/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Rybárová, Ľubomíra. Vliv granulace bezlepkové mouky na fyzikální vlastnosti těsta a pečiva. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 28.4.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 28. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vlastnosti oplatek vyrobených z různých bezlepkových mouk
Michaela Grimová -
test test test test test
Kateřina Coufalová -
TEST TEST TEST TEST TEST
Test BakalarK -
Porovnání testu Motorické výkonové série od Vienna Test Systému s ostatními testy jemné motoriky
Roman HOLÍK -
Jazyk a kognice u lidí se schizofrenním onemocněním: Test slovních asociací - Test verbální fluence - subtest Slovník
Monika Víchová -
FFT test integration into NIST STS randomness test tool
Xichu Zhang -
La fraseologia animale nel testo del primo libro di Novelle di Matteo Bandello
Markéta Májková -
La fraseologia animale nel testo del primo libro di Novelle di Matteo Bandello
Markéta Májková