Mgr. Mária Sidorová

Diplomová práce

Ľudová strava v obciach Telgárt a Heľpa a jej rozdiely na základe prežívania liturgického roku

Folk food in villages Telgárt and Heľpa and its divergence on the basis of differences in devotional year cycle
Anotace:
Magisterská diplomová práca "Ľudová strava v obciach Telgárt a Heľpa a jej rozdiely na základe prežívania liturgického roku" sa zaoberá charakterizáciou základných cirkevných sviatkov a na ne závislou ľudovou stravou v regióne Horehron. Centrálna problematika práce zachytáva, na základe porovnania najväčších sviatkov, rozdiely v tradičnom i modernom stravovaní dvoch obcí, ktoré sú od seba vzdialené …více
Abstract:
The general idea of diploma thesis „Folk food in villages Telgárt and Heľpa and its divergence on the basis of differences in devotional year cycle“ resides in transcription of general holidays in region Horehron as well as reference of common people diet during these holidays. Though both villages – Telgárt and Heľpa - are situated only twenty kilometers far from each-other, the enthusiasm of keeping …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2007

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2007
  • Vedoucí: doc. PhDr. Martina Pavlicová, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta