Lenka Pavlíková

Bakalářská práce

Přirozeně se vyskytující toxiny v potravinách

Naturally occurring toxins in food
Anotace:
Bakalářská práce na téma Přirozeně se vyskytující toxiny v potravinách se zabývá různými toxiny. Toxiny rostlin jsou popsány a řazeny podle chemické podstaty. Dále se práce zabývá toxiny vyšších hub a mikroorganismů, tedy mykotoxiny a bakteriálními toxiny. V práci jsou také popsány toxiny mořských živočichů, jejich výskyt, působení a charakteristické příznaky otravy, kterou způsobují. Na závěr práce …více
Abstract:
The bacherol thesis Naturally occurring toxins in food concerns the different toxins. Plant toxins is described and classified by chemical nature. It also deals with t fungal toxins and toxins of microorganisms, mycotoxins and bacterial toxins. The work also describes the toxins of marine animals. Where they occur. Their effect and characteristic signs of repair. Finally, I is written measures that …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Martina Kosařová, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta