Lenka Pavlíková

Bachelor's thesis

Přirozeně se vyskytující toxiny v potravinách

Naturally occurring toxins in food
Abstract:
Bakalářská práce na téma Přirozeně se vyskytující toxiny v potravinách se zabývá různými toxiny. Toxiny rostlin jsou popsány a řazeny podle chemické podstaty. Dále se práce zabývá toxiny vyšších hub a mikroorganismů, tedy mykotoxiny a bakteriálními toxiny. V práci jsou také popsány toxiny mořských živočichů, jejich výskyt, působení a charakteristické příznaky otravy, kterou způsobují. Na závěr práce …more
Abstract:
The bacherol thesis Naturally occurring toxins in food concerns the different toxins. Plant toxins is described and classified by chemical nature. It also deals with t fungal toxins and toxins of microorganisms, mycotoxins and bacterial toxins. The work also describes the toxins of marine animals. Where they occur. Their effect and characteristic signs of repair. Finally, I is written measures that …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Reader: Martina Kosařová, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta