Bc. Veronika Rousová

Bachelor's thesis

Problematika biopotravin a účinky aditivních látek na lidský organismus

The issue of organic food and the effects of additives on the human body
Abstract:
Potraviny jsou v dnešní době plné nejrůznějších chemických látek. Jednak se tyto látky dostanou do potravin způsobem zemědělské produkce, v druhém případě se jedná o aditivní látky přidávané do potravin za účelem zlepšení jejich vlastností a kvality. Některým z těchto látek jsou připisovány nežádoucí účinky na lidský organismus. Produkty ekologického zemědělství vykazují jejich značně menší zastoupení …more
Abstract:
The food is full of various chemical substances used for several purposes. Some substances are used during cultivating of plants and other are being added into goods to enhance their quality and generally to make food look and taste better. Many of them are said to be harmful for human organism. Products of the ecological agriculture show lesser amount of these substances than products of convience …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2014

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 2. 2015
  • Supervisor: Mgr. Ondřej Smolka, Ph.D.
  • Reader: Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studií