Problematika biopotravin a účinky aditivních látek na lidský organismus – Bc. Veronika Rousová
Bc. Veronika Rousová
Bachelor's thesis
Problematika biopotravin a účinky aditivních látek na lidský organismus
The issue of organic food and the effects of additives on the human body
Abstract:
Potraviny jsou v dnešní době plné nejrůznějších chemických látek. Jednak se tyto látky dostanou do potravin způsobem zemědělské produkce, v druhém případě se jedná o aditivní látky přidávané do potravin za účelem zlepšení jejich vlastností a kvality. Některým z těchto látek jsou připisovány nežádoucí účinky na lidský organismus. Produkty ekologického zemědělství vykazují jejich značně menší zastoupení …moreAbstract:
The food is full of various chemical substances used for several purposes. Some substances are used during cultivating of plants and other are being added into goods to enhance their quality and generally to make food look and taste better. Many of them are said to be harmful for human organism. Products of the ecological agriculture show lesser amount of these substances than products of convience …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2014
Identifier:
https://is.muni.cz/th/iacv1/
Thesis defence
- Date of defence: 3. 2. 2015
- Supervisor: Mgr. Ondřej Smolka, Ph.D.
- Reader: Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ROUSOVÁ, Veronika. \textit{Problematika biopotravin a účinky aditivních látek na lidský organismus}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Masaryk University, Faculty of Sports Studies. 2014. Available from: https://theses.cz/id/h3o07h/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studiíMasaryk University
Faculty of Sports StudiesBachelor programme / field:
Physical Education and Sport / Regeneration and Nutrition in Sport
Theses on a related topic
-
Ekologické zemědělství na Děčínsku
Kateřina VRABCOVÁ -
Ekologické zemědělství v Ústeckém kraji
Petr ANTOŠ -
Ekologické zemědělství ve Zlínském kraji
Kamila MIŠTEROVÁ -
Ekologické zemědělství
Petr Náhlovský -
Využití pracovního koně v zemědělství: výhody a úskalí zemědělství s nízkou uhlíkovou stopou
Blanka Valášková Kuldová -
Porovnání vybrané sklízecí mlátičky v konvenčním zemědělství a v precizním zemědělství.
Pavel VALENTA -
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Ekologické zemědělství v Evropské unii a České republice - komparace výkonnosti biofarmy a konvenční farmy
Petra Strnadlová