Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné – Tereza Hloušková
Tereza Hloušková
Bakalářská práce
Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné
Antioxidant properties of grape skin as affected by hot-air drying
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné. V teoretické části je popsáno složení bobulí révy vinné, složení pokrutin z hlediska obsahu fenolických látek a jejich využití. Následně je popsán vliv antioxidantů na organismus a možné úpravy pokrutin. Na závěr teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v části praktické. Praktická část …víceAbstract:
This thesis examines the change of antioxidant properties of grape skin dried by hot air. The theoretical part describes the composition of grape berries, skin and their use. After that the effect of antioxidants on human health is described and various methods of grape skin treatment are specified. Analytical methods used in the practical part of thesis are characterized. The effect of drying temperature …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 6. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hloušková, Tereza. Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přídavku pokrutin z bobulí révy vinné na antioxidační vlastnosti taveného sýra
Marie Kudrnáčová -
Stanovení významných látek s antioxidačními vlastnostmi v hroznech révy vinné
Romana Halabrin -
Primární antioxidanty v hroznech révy vinné
Oldřich Šipka -
Zpracování hroznů révy vinné na netradiční produkty
Marek Černý -
Hodnocení vybraných parametrů kvality hroznů révy vinné (Vitis vinifera L.)
Marie Kozáková -
Literární dílo Daniely Fischerové Strakaté uši a sušení padouši jako východisko pro tvorbu školního vzdělávacího projektu v mateřské škole.
Ludmila Zlámalová -
Letničky k sušení a metody sušení rostlin
Iveta Mrázková -
Vhodnost vybraného sortimentu Lavandula angustifolia k řezu a sušení
Natálie Nechvílová