Med jako surovina v potravinářských výrobách a kulinářství – Klaudie Adamíková
Klaudie Adamíková
Bakalářská práce
Med jako surovina v potravinářských výrobách a kulinářství
Honey as a raw material in food production and culinary
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá medem jako surovinou v potravinářských výrobách a kuli-nářství. Je zde popsáno rozdělení medů dle platné české legislativy. Část práce je zamě-řena na jeho producenty a chemické složení. Dále se práce zabývá problematikou použití medu v potravinářské výrobě a v kulinářství – konkrétně využitím medu při přípravě jídel. V rámci praktické části byly vyrobeny cukrářské výrobky …víceAbstract:
This bachelor thesis on the topic „Honey as a raw material in food production and culi-nary“ enjoys the distribution of honey according to legislation. Part of the work is fo-cused on chemical composition, including honey producers. Other possibilities of work-ing with food, where it can be used, both in food machines and culinary - possible use in food preparation. Finally, there is a practical part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Den nye ordklasseinndelingen i norsk, med spesielt fokus pa pronomen og determinativ og en sammenligning med det engelske og det slovakiske systemet
Pavol Seriš -
Michael Stavarič im Dialog mit H. C. Artmann: Ein Vergleich der Lyrikbände "in an schwoazzn kittl gwicklt" und "med ana schwoazzn dintn"
Alžběta Stavělová -
Samernas liv i Sverige och Ryssland: en analys av utvalda aspekter med fokus på kolonisation, politisk representation och samtida problem
Blanka Maršálková -
Med - výroba, prodej a využití včelích produktů v gastronomii
Lenka Vorlíčková -
Möjligheter till stöd för personer med autism i Sverige enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade
Veronika Clausová -
MED-ARB v mezinárodním obchodním styku
Jan SAMEK -
Med a jeho vliv na zdraví člověka
Kateřina Bajerová -
Med jako bioindikátor životního prostředí
Štěpán Kilián