Veronika JANČOVÁ
Bachelor's thesis
Význam a použití DPPH v oblasti cereálií
Importance and using DPPH in cereals
Abstract:
Bakalářská práce obsahuje stručnou charakteristiku cereálií, cereálních výrobků, vymezení pojmu antioxidační aktivity a jednotlivé metody jejího stanovení. Podrobnější popis je zaměřen na význam a využití metody DPPH. Bakalářská práce je podrobněji věnována stanovením antioxidační aktivity metodou DPPH v oblasti cereálií a zároveň jejímu dalšímu využití v oblasti potravinářského průmyslu a biologického …moreAbstract:
The thesis includes characterization of cereals, cereal products, antioxidant activity and the various methods of its determination. A more detailed description is focused on the importance and use of DPPH methods. Furthermore, the main focused was on antioxidant activity determination by DPPH in cereals, and also its use in the food industry and biological research.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier:
22755
Thesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2011
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
JANČOVÁ, Veronika. Význam a použití DPPH v oblasti cereálií. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Stanovení fenolických látek a antioxidační aktivity u cereálií
Eva MRÁZOVÁ -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová -
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová