Kvalitativní parametry vajec minoritních druhů drůbeže – Zdeňka Fikarová
Zdeňka Fikarová
Bachelor's thesis
Kvalitativní parametry vajec minoritních druhů drůbeže
Qualitative parameters of eggs of minority species of poultry’s
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá kvalitou vajec minoritních druhů drůbeže - kachních, husích, krůtích, křepelčích, pštrosích, emu, perliččích a bažantích vajec. Celosvětová produkce i spotřeba vajec minoritních druhů drůbeže stoupá. Z hlediska chemického se vejce liší procentuálním zastoupením bílku, žloutku a skořápky, ale také v obsahu vody, proteinů a lipidů. Nejvíce vody mají vejce pštrosí, nejvíce …viacAbstract:
This bachelor thesis concerns with the issue of the quality of eggs of minority species of poultry´s - duck´s, goose´s, turkey´s, quail´s, ostrich´s, emu´s, guinea fowl´s and pheasant´s eggs. The world production and the consumption of egg from minority species of poultry´s is rising. Chemically, the eggs differ in ratio of egg-white, yolk and egg shell, but as well in the content of water, proteins …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah -
Antimicrobial activity and chemical composition of essential oils and extracts from Indian medicinal plants
Aishwarya Chaure -
Chemical composition and in vitro antibacterial effects of vapours of essential oils from plants recommended by the European Medicines Agency against respiratory infections
Julien Antih -
Chemical analysis of the essential oil of selected African plants
Abiodun Ogundele -
Faktory ovlivňující senzorické vlastnosti vajec
Simona Fraňková -
Průmyslové zpracování vajec a využití vaječných hmot do potravinářské výroby
Markéta Pirunčíková -
Kvalitativní parametry vajec křepelek japonských
Sylvie Ondrušíková
Názov
Vložil
Vložené
Práva