Kvalitativní parametry vajec křepelek japonských – Sylvie Ondrušíková
Sylvie Ondrušíková
Bakalářská práce
Kvalitativní parametry vajec křepelek japonských
Qualitative parameters of Japanese quail eggs
Anotace:
Kvalitativní parametry vajec křepelek japonských jsou spjaty s jakostí a kvalitou jednotlivých vaječných složek a skořápky. Vejce, jakožto jedna z nutričně nejvýznamnějších potravin jsou charakterizována kvalitativními parametry, které hodnotí jejich nezávadnost a čerstvost. Tyto vlastnosti se dělí na vnější a vnitřní. Mezi vnější vlastnosti vajec patří hmotnost vejce, index tvaru vejce, barva skořápky …víceAbstract:
Qualitative parameters of Japanese quail eggs are associated with the quality and individual eggshells and egg components. Eggs as one of the nutritionally most important foods are characterized by qualitative parameters that evaluate their food safety and freshness. These properties are divided into external and internal. Among the external features of eggs belongs egg weight, egg shape index, shell …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv skladování na obsah vybraných nutrientů v křepelčích vejcích
Daniela Piskořová -
Technologické vlastnosti slepičích vajec
Tereza Hrozová -
Kvalitativní parametry vajec minoritních druhů drůbeže
Zdeňka Fikarová -
Technologické vlastnosti křepelčích vajec
Marie Dostálová -
Vliv vybraných faktorů skladování na jakostní parametry křepelčích vajec
Sylvie Ondrušíková -
Vliv skladování na obsah vybraných nutrientů v křepelčích vejcích
Daniela Piskořová -
Kvalitativní parametry vajec minoritních druhů drůbeže
Zdeňka Fikarová -
Vliv skladování na obsah vybraných nutrientů v křepelčích vejcích
Daniela Piskořová
Název
Vložil
Vloženo
Práva