Zhodnocení vybraných ukazatelů složení mléka v průběhu laktace u ovcí plemene cigája – Bc. Petr Bartoň
Bc. Petr Bartoň
Diplomová práce
Zhodnocení vybraných ukazatelů složení mléka v průběhu laktace u ovcí plemene cigája
Evaluation of selected indicators of milk composition during lactation in sheep of the Tsigai breed
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením vybraných ukazatelů kvality ovčího mléka a jeho složek. Ovce zájmového plemene cigája (C), ze kterého zkoumané mléko pocházelo, jsou chovány na Salaši Oravice v severní části Západních Tater na Slovensku. V rámci práce byly v pravidelných intervalech odebírány bazénové vzorky mléka. Odběry byly prováděny 45., 75., 105., 135., 165., 195. a 225. den laktace. …víceAbstract:
This master’s thesis evaluates selected indicators of the quality of sheep milk and its components. The sheep of the selected Tsigai breed are bred in the northern part of Zapadni Tatry in Slovakia. As a part of the thesis pool samples of sheep milk were collected at periodic intervals. The pool samples were collected on the average 45th, 75th, 105th, 135th, 165th, 195th, and 225th day of the lactation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Jan Kuchtík
- Oponent: Květoslava Šustová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zemědělské inženýrství / Zemědělské inženýrství N Kombi
Práce na příbuzné téma
-
Somatické buňky v mléce a jejich vliv na technologické vlastnosti mléka
Renáta Lovasová -
Organizace a složení genomu mezidruhových kříženců rostlin
Kateřina Perničková -
Vliv mastitid na složení, kvalitu, bezpečnost a technologické vlastnosti mléka
Vladimír Gajdůšek -
Vliv venkovní teploty na produkci, složení a výkupní cenu mléka holštýnských dojnic ve vybraném chovu
Kamila Sobotková -
Faktory ovlivňující složení a kvalitu mléka dojnic
Monika Mikulková -
Vliv místa v dojírně na množství a složení mléka dojnic
Romana Fikejsová -
Zhodnocení produkce a kvality mléka v závislosti na vybraných činitelích
Silvia Vidová -
Vliv počtu somatických buněk na vybrané technologické vlastnosti mléka dojnic holštýnského skotu
Pavlína Poláčková