Vliv různých ternárních směsí vybraných fosforečnanových solí na texturu tavených sýrů – Bc. Dominika ZAČALOVÁ
Bc. Dominika ZAČALOVÁ
Diplomová práce
Vliv různých ternárních směsí vybraných fosforečnanových solí na texturu tavených sýrů
Influence of Different Ternary Mixtures of Phosphate Salts on Processed Cheese Texture
Anotace:
Práce je zaměřena na sledování vlivu ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí (hydrogenfosforečnan sodný - Na2HPO4, difosforečnan sodný - Na4P2O7, polyfosforečnan sodný - (NaPO3)n) na pH a vybrané texturní vlastnosti (tvrdost, soudržnost, relativní lepivost) tavených sýrů. Výše zmíněné soli byly použity v různých systematicky zvolených hmotnostních poměrech. Jako základní surovina tavených sýrů …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on observation of an influence of various ternary mixtures of phosphate salts on processed cheese texture. Hardness, cohesiveness and relative stickiness were measured in texture analysis, pH was determined in chemical analysis. Selected phosphate emulsifying salts (disodium hydrogenphosphate - Na2HPO4, tetrasodium diphosphate - Na4P2O7, sodium salt of polyphosphate - …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZAČALOVÁ, Dominika. \textit{Vliv různých ternárních směsí vybraných fosforečnanových solí na texturu tavených sýrů}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/h7vtx5/.
Jak správně citovat práci
ZAČALOVÁ, Dominika. Vliv různých ternárních směsí vybraných fosforečnanových solí na texturu tavených sýrů. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Ternární směsi fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Štěpánka Slavíková -
Ternární směsi vybraných fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů.
Štěpánka SLAVÍKOVÁ -
Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí
Richardos-Nikolaos Salek -
Vliv složení binárních a ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
Eva WEISEROVÁ -
Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Helena Bačová -
Vliv aplikace různých polyfosforečnanů na texturní vlastnosti tavených sýrů
Pavel Mančík -
Možnosti využití vybraných hydrokoloidů a směsí různých fosforečnanů při výrobě tavených sýrů
Gabriela NAGYOVÁ -
Ternární směsi fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Štěpánka Slavíková