Bc. Dagmar Budínová
Master's thesis
Glutathion v hroznech révy vinné
Glutathione in grapes of grapevine
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá obecným studiem glutathionu v hroznech révy vinné. V teoretické části je popsán metabolismus akumulace glutathionu v hroznu a zásobní i antioxidační vlastnosti glutathionu ve víně. V praktické části je řešen experiment, ve kterém jsou srovnány tři odrůdy (Sauvignon, Ryzlink rýnský a Frankovka), u kterých je zkoumán vliv termínu na obsah glutathionu v hroznu. U každé varianty …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the general study of glutathione in grapes of grapevine. The theoretical part describes the metabolism of glutathione accumulation in grapes, the storage and antioxidant properties of glutathione in wine. In the practical part is solved an experiment in which three varieties (Sauvignon, Ryzlink rýnský and Frankovka) are compared and different dates of grape collection …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu
Barbora Kuchlerová -
Antioxidační vlastnosti mlékárenských výrobků
Tomáš Slavík -
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová -
Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Romana Bajerová -
Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy
Klára Vítková -
Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení
Zuzana Bláhová -
The effect of osmo-dehydration on antioxidant properties of dried black chokeberry
Meri Gabelaia -
Antioxidační vlastnosti kávy
Klára Lachmanová