Bc. Tomáš Römer
Bachelor's thesis
Fenomén pivo v naší společnosti
Beer as a Phenomenon in Our Society
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá rolí piva v gastronomii a jeho odrazem v kultuře. Nápoj je definován z hlediska legislativy a výrobní technologie, které určují jeho charakteristické rysy a organoleptické vlastnosti. Práce se zabývá situací na trhu s pivem, marketingem, kulturními akcemi a eventy spojenými s pivem. Hlavním produktem je popularizace tématu formou medializace a organizace zážitkového …moreAbstract:
This bachelor thesis focuses on gastronomy and its reflection in culture. The beverage is defined in terms of legislation and production technologies that determine its opinion and organoleptic characteristics. The work also focuses on beer business, marketing and cultural events associated with beer. Main product is popularization in media, evening event organisation and beer brewing.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2020
Identifier:
https://is.slu.cz/th/gwipb/
Thesis defence
- Date of defence: 16. 6. 2020
- Supervisor: Mgr. Alexandr Burda
- Reader: doc. RNDr. Pavol Plesník, PhD.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Slezská univerzita v Opavě, Filozoficko-přírodovědecká fakulta v OpavěSilesian University in Opava
Faculty of Philosophy and Science in OpavaBachelor programme / field:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Spa Management and Tourism
Theses on a related topic
-
Geografie piva - regionalizace restauračních zařízení dle nabídky točeného piva na Klatovsku
Jan MÍŠEK -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Nová legislativa v označování piv v ČR a její vliv na konzumaci piva
Viktoriia Kogustova -
Geografie piva - regionalizace restauračních zařízení dle nabídky točeného piva na Klatovsku
Jan MÍŠEK -
Geografie piva - zhodnocení prostorového rozložení restauračních zařízení v Plzni dle nabídky točeného piva
Ondřej VÁCHAL -
Podnikatelský plán a záměr mikropodniku s vlastní výrobou piva
Jan Hostinský -
Podnikatelský plán a záměr pro mikropodnik s vlastní výrobou piva
Alexandra Mihálechová