Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod – Bc. Andrea Havlová
Bc. Andrea Havlová
Bakalářská práce
Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod
Determination of food additives by electromigration separation methods
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na v praxi používaná potravinářská aditiva, mezi něž patří především syntetická barviva, přírodní a syntetické antioxidanty, sladidla a konzervační látky. V práci byly dále sledovány možnosti stanovení těchto látek v potravinách pomocí elektromigračních separačních metod, kdy byly nejčastěji využívány techniky kapilární elektroforézy.Abstract:
This bachelor work describes various synthetic dyes, natural and synthetic antioxidants, sweeteners and preservatives, used as food additives and their determination in food-stuff by modern electromigration separation methods, mostly by capillary electrophoresis techniques.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 8. 2009
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2009
- Vedoucí: Ing. Václav Staněk, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Havlová, Andrea. Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod. Pardubice, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza psychoaktivních látek ze skupiny disociativních anestetik kapilární elektroforézou
Lucie Špačková -
Využití kapilární elektroforézy ve forenzní analýze
Jan Dlouhý -
Analýza směsí syntetických kanabinoidů pomocí kapilární elektroforézy
Anna Možná -
Využití kapilární elektroforézy pro autentikaci doplňků stravy
Anna Nazarevich -
Kapilární elektroforéza a elektrochromatografie nízkomolekulárních látek
Hana Weiserová -
Přírodní konzervanty potravin
Martina Houžvičková -
Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití
Kristýna Steiningerová