Bc. Andrea Havlová

Bakalářská práce

Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod

Determination of food additives by electromigration separation methods
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na v praxi používaná potravinářská aditiva, mezi něž patří především syntetická barviva, přírodní a syntetické antioxidanty, sladidla a konzervační látky. V práci byly dále sledovány možnosti stanovení těchto látek v potravinách pomocí elektromigračních separačních metod, kdy byly nejčastěji využívány techniky kapilární elektroforézy.
Abstract:
This bachelor work describes various synthetic dyes, natural and synthetic antioxidants, sweeteners and preservatives, used as food additives and their determination in food-stuff by modern electromigration separation methods, mostly by capillary electrophoresis techniques.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 8. 2009

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 9. 2009
  • Vedoucí: Ing. Václav Staněk, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Havlová, Andrea. Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod. Pardubice, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin