Pohanka v potravinářských technologiích – Marie Bazalová
Marie Bazalová
Bakalářská práce
Pohanka v potravinářských technologiích
Buckwheat in Food Technology
Anotace:
Bakalářská práce Pohanka v potravinářských technologiích je zaměřena na dříve poměrně oblíbenou a hojně pěstovanou plodinu, a tou je pohanka. Pseudocereálie, která se řadí pro své vlastnosti k obilovinám je po dlouhém ústupu opět na vzestupu a těší se rostoucí oblíbenosti. Práce popisuje původ, historii používání, botanickou charakteristiku a pěstování. V nemalé míře se dále věnuji chemickému složení …víceAbstract:
The bachelor thesis Buckwheat in Food Technology is focuses on a relatively popular and richly grown crop, it is buckwheat. Pseudo-cereal, which ranks to grain for her properties, is again on the rise after a long recession and enjoying rising popularity. The work describes origin, history of use, botanical characteristics and cultivation. To a great extent, I also focus on the chemical composition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva