Vliv nanočástic stříbra na vitalitu kvasinek – David BOGDANOVIČ
David BOGDANOVIČ
Bakalářská práce
Vliv nanočástic stříbra na vitalitu kvasinek
The Influence of Silver Nanoparticles on Vitality of Yeast
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je studium vlivu nanočástic stříbra na vitalitu kvasinek Saccharomyces cerevisiae. Byl zkoumán vliv množství přidané disperze nanočástic stříbra na množství kvasinkami vyprodukovaného ethanolu. Nanočástice stříbra byly připraveny modifikovanou Tollensovou metodou a stabilizovány želatinou. Množství vyprodukovaného ethanolu v médiu bylo měřeno pomocí plynového chromatografu …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is study of the influence of silver nanoparticles on vitality of Saccharomyces cerevisiae yeast. The influence of the quantity of added dispersion of silver nanoparticles on the amount of ethanol produced by yeast was investigated. Silver nanoparticles were prepared via a modified Tollens proces and stabilized by gelatin. The amount of produced ethanol in the medium …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Zveřejnit od: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. RNDr. Libor Kvítek, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BOGDANOVIČ, David. Vliv nanočástic stříbra na vitalitu kvasinek. Olomouc, 2015. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie pro víceoborové studium - Biologie v ochraně životního prostředí
Práce na příbuzné téma
-
Zelená syntéza nanočástic stříbra: charakterizace a biologická aktivita
Anna Miškovská -
Biologická aktivita nanočástic stříbra vůči eukaryotním a prokaryotním organismům
Monika SMÉKALOVÁ -
Studium biologické aktivity nanočástic stříbra v kombinaci s přírodními biologicky aktivními látkami
Petra MAREČKOVÁ -
Příprava nanočástic stříbra a zlata a jejich vybrané biologické, katalytické a SERS aplikace
Petr SUCHOMEL -
Klasifikace a význam kvasinek využívaných v pivovarské technologii
Dagmar Matoulková
Název
Vložil
Vloženo
Práva