Eva Černošková
Bakalářská práce
Kyslík a víno
Oxygen and Wine
Anotace:
Předkládaná práce byla vytvořena za účelem shrnutí poznatků o působení kyslíku na víno v jednotlivých stádiích výroby a rozdělení tohoto působení na vlivy negativní a pozitivní. Je zahnrnuto působení na chemické složení vína, zejména polyfenolické látky, jako látky s významnou antioxidační kapacitou. Kyslík ovlivňuje i senzorickou stránku vína, tedy barvu, chuť a aroma. Změnou množství přítomného kyslíku …víceAbstract:
The presented thesis was created to summarize the knowledge of the oxygen effect in wine during various stages of production and to divide these influences to positive and negative. The effect on the chemical composition of wine, especially effect on polyphenolic substances as substances with significant antioxidant capacity, is included. Oxygen also affects the sensory quality of wine, that is color …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Černošková, Eva. Kyslík a víno. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
In vivo a in vitro analýza enzymatické aktivity sestřihových isoforem lidské demetylázy RNA
Linda Kašiarová -
Buněčný lipidom jako diagnostický a prediktivní faktor v normálních a nádorových buněčných populacích
Martina Karasová -
Využití biokatalytických a elektrokatalytických procesů při elektrochemické detekci hybridizace DNA a dalších biomolekulárních interakcí
Eva Šimková -
Glykosidové konjugáty HT2 a T2 toxinu – enzymatická syntéza a charakteristika produktů pomocí hmotnostní spektrometrie
Kateřina Malá -
Charakterizace vybraných SOD u rostlin Arabidopsis thaliana a Medicago sativa
Sabina HANÁKOVÁ -
Chemická oxidace anthokyaninů
Petr Zajíček -
Chemická oxidace anthokyaninů
Petr ZAJÍČEK -
Vliv půdního dusíku na antioxidační kapacitu rajčat
Hana NENUTILOVÁ