Eva Černošková
Bachelor's thesis
Kyslík a víno
Oxygen and Wine
Abstract:
Předkládaná práce byla vytvořena za účelem shrnutí poznatků o působení kyslíku na víno v jednotlivých stádiích výroby a rozdělení tohoto působení na vlivy negativní a pozitivní. Je zahnrnuto působení na chemické složení vína, zejména polyfenolické látky, jako látky s významnou antioxidační kapacitou. Kyslík ovlivňuje i senzorickou stránku vína, tedy barvu, chuť a aroma. Změnou množství přítomného kyslíku …moreAbstract:
The presented thesis was created to summarize the knowledge of the oxygen effect in wine during various stages of production and to divide these influences to positive and negative. The effect on the chemical composition of wine, especially effect on polyphenolic substances as substances with significant antioxidant capacity, is included. Oxygen also affects the sensory quality of wine, that is color …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2019
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Vlastimil Fic, DrSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Černošková, Eva. Kyslík a víno. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
In vivo a in vitro analýza enzymatické aktivity sestřihových isoforem lidské demetylázy RNA
Linda Kašiarová -
Buněčný lipidom jako diagnostický a prediktivní faktor v normálních a nádorových buněčných populacích
Martina Karasová -
Využití biokatalytických a elektrokatalytických procesů při elektrochemické detekci hybridizace DNA a dalších biomolekulárních interakcí
Eva Šimková -
Glykosidové konjugáty HT2 a T2 toxinu – enzymatická syntéza a charakteristika produktů pomocí hmotnostní spektrometrie
Kateřina Malá -
Chemická oxidace anthokyaninů
Petr Zajíček -
Chemická oxidace anthokyaninů
Petr ZAJÍČEK -
Vliv půdního dusíku na antioxidační kapacitu rajčat
Hana NENUTILOVÁ -
Vliv oxidu siřičitého na transformaci cukrů a dalších karbonylových sloučenin v reakcích neenzymového hnědnutí
Huong Thu Leová