Šárka Janečková

Bachelor's thesis

Nabídka potravin pro celiaky a jejich uplatnění při každodenním stravování

Offer of food for celiacs and their use in everyday eating
Abstract:
Práce je zaměřena na problematiku bezlepkového stravování celiaků. Předmětem rešerše bylo seznámení se s diagnózou celiakie, analýza aktuálního sortimentu bezlepkových potravin na trhu a jejich rozdělení do skupin dle potravinové vertikály. Cílem bylo pře-devším seznámení čtenářů s novými bezlepkovými výrobky, možnostmi jejich kombino-vání s přirozeně bezlepkovými potravinami a následném praktickém …more
Abstract:
Thesis is focused on the issue of gluten-free eating of celiacs. Subject of the research was getting acquainted with the diagnosis of celiac disease, analysis of the current range of gluten-free foods on the market and dividing them into groups according to food ver-tical. The main goal was to acquaint the reader with new gluten-free products, the possi-bilities of their combination with naturally …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology