Nabídka potravin pro celiaky a jejich uplatnění při každodenním stravování – Šárka Janečková
Šárka Janečková
Bachelor's thesis
Nabídka potravin pro celiaky a jejich uplatnění při každodenním stravování
Offer of food for celiacs and their use in everyday eating
Abstract:
Práce je zaměřena na problematiku bezlepkového stravování celiaků. Předmětem rešerše bylo seznámení se s diagnózou celiakie, analýza aktuálního sortimentu bezlepkových potravin na trhu a jejich rozdělení do skupin dle potravinové vertikály. Cílem bylo pře-devším seznámení čtenářů s novými bezlepkovými výrobky, možnostmi jejich kombino-vání s přirozeně bezlepkovými potravinami a následném praktickém …moreAbstract:
Thesis is focused on the issue of gluten-free eating of celiacs. Subject of the research was getting acquainted with the diagnosis of celiac disease, analysis of the current range of gluten-free foods on the market and dividing them into groups according to food ver-tical. The main goal was to acquaint the reader with new gluten-free products, the possi-bilities of their combination with naturally …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JANEČKOVÁ, Šárka. \textit{Nabídka potravin pro celiaky a~jejich uplatnění při každodenním stravování}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/hejkn9/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Bezlepková dieta - realita v restauračních zařízeních
Miroslava KUCHAŘOVÁ -
Bezlepková dieta nejen u pacientů s celiakií
Michaela DVOŘÁKOVÁ -
Bezlepková dieta - realita ve školních zařízeních
Marie JIRÁČKOVÁ -
Bezlepková dieta - realita v obchodech zdravé výživy
Veronika BLAŽKOVÁ -
Bezlepková dieta
Šárka Malaníková -
"Bezlepková dieta" v odborné přípravě studentů hotelové školy a učebního oboru kuchař -číšník
Radka VRZALOVÁ -
Obiloviny v dietním stravování
Marie Motáčková -
Lepek a jeho spojitost s různými onemocněními a poruchami
Anna Liberská