Bc. Johana ŠIROKÁ

Diplomová práce

Vliv kuchyňských úprav na obsah fenolických látek v miříku celeru (Apium graveolens)

Influence of kitchen treatments on the content of phenolic substances in celery (Apium graveolens)
Anotace:
Fenolické látky byly zjišťovány v rostlině celeru miříku (Apium graveolens) u třech odrůd. Sledování fenolických látek probíhalo v čerstvém stavu rostliny, v rostlině, která prošla varem, ve výluhu z povaření a v usušené rostlině. V této diplomové práci jsou shrnuty výsledky, které byly naměřeny, metodika vztahující se k provedenému měření i popis pěstování těchto rostlin. Z výsledků vyplývá, že nejmenší …více
Abstract:
Phenolic substances were detected in the celery (Apium graveolens) in three species. Monitoring the phenolics were accomplished in the raw state of the plant, in the plant that was cooked, in the stock and in the dried state. In this master´s thesis are summarized results that were measured, methodology relating to the measurement as well as a description of cultivation of those plants. From the results …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŠIROKÁ, Johana. Vliv kuchyňských úprav na obsah fenolických látek v miříku celeru (Apium graveolens). Č. Budějovice, 2019. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakulta

JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Pedagogická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Učitelství pro základní školy / Společný základ

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses hhnxd3 hhnxd3/2
25. 4. 2019
Složky
Soubory
Bulánová, L.
27. 4. 2019
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.