Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines – Richardos-Nikolaos SALEK
Richardos-Nikolaos SALEK
Master's thesis
Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines
Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines
Abstract:
The objectives of this work were (i) the optimization of cheese making technology of white brined cheeses under conditions provided by the Department of Food Technology and Mi-crobiology, Faculty of Technology, Tomas Bata Univesity in Zlin, (ii) the manufacture of cheese series using classic mesophilic culture (control samples) and (iii) the manufacture of cheese series which were vaccinated with decarboxylase …moreAbstract:
Cílem této práce bylo (i) optimalizování technologie výroby bílých sýru zrajících v solném nálevu v podmínkách Ústavu technologie a mikrobiologie potravin, Fakulty technologické, Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, (ii) vyrobit série sýrů s použitím klasické mezofilní sme-tanové kultury (kontrolní vzorky) a (iii) vyrobit série sýrů, které byly zaočkovány dekarbo-xylasa-pozitivními laktokoki. Pro srovnání …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2012
Accessible from:: 2. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SALEK, Richardos-Nikolaos. \textit{Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/hj7lnx/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
SALEK, Richardos-Nikolaos. Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Technologie výroby a hodnocení jakostních parametrů bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Vliv doby prozrálostí vybraných sýrů zrajících v solném nálevu na konzistenci tavených sýrů
Milan Bartoš -
Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu
Petra Válková -
Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech
Anna HŮĎOVÁ -
Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků
Silvie Radomská