Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines – Richardos-Nikolaos SALEK
Richardos-Nikolaos SALEK
Diplomová práce
Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines
Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines
Abstract:
The objectives of this work were (i) the optimization of cheese making technology of white brined cheeses under conditions provided by the Department of Food Technology and Mi-crobiology, Faculty of Technology, Tomas Bata Univesity in Zlin, (ii) the manufacture of cheese series using classic mesophilic culture (control samples) and (iii) the manufacture of cheese series which were vaccinated with decarboxylase …víceAbstract:
Cílem této práce bylo (i) optimalizování technologie výroby bílých sýru zrajících v solném nálevu v podmínkách Ústavu technologie a mikrobiologie potravin, Fakulty technologické, Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, (ii) vyrobit série sýrů s použitím klasické mezofilní sme-tanové kultury (kontrolní vzorky) a (iii) vyrobit série sýrů, které byly zaočkovány dekarbo-xylasa-pozitivními laktokoki. Pro srovnání …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SALEK, Richardos-Nikolaos. \textit{Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/hj7lnx/.
Jak správně citovat práci
SALEK, Richardos-Nikolaos. Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Technologie výroby a hodnocení jakostních parametrů bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Vliv doby prozrálostí vybraných sýrů zrajících v solném nálevu na konzistenci tavených sýrů
Milan Bartoš -
Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu
Petra Válková -
Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech
Anna HŮĎOVÁ -
Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků
Silvie Radomská