Vliv zkrmování řas na vybrané kvalitativní ukazatele mléka malých přežvýkavců – Ing. Klára Michnová
Ing. Klára Michnová
Doctoral thesis
Vliv zkrmování řas na vybrané kvalitativní ukazatele mléka malých přežvýkavců
Effect of algae feeding on selected qualitative indicators of milk of small ruminants
Abstract:
Významnou předností kozího mléka v porovnání s mlékem kravským je mléčný tuk. Výhodou mléčného tuku koz je jeho lepší stravitelnost, která je způsobená menší velikostí tukových kapének. Také je bohatý na obsah nižších nasycených mastných kyselin (kyselina kapronová, kaprylová a kaprinová), které ovlivňují výrobu i zpracování mléka a zároveň způsobují specifické aroma kozího mléka a mléčných výrobků …moreAbstract:
Milk fat is one of the most important components of goat milk. Another benefit of goat milk fat is its better digestibility in comparison with cow milk, which is caused by the smaller size of lipid micelles. Goat milk fat contains more lower fatty acids (caproic, caprylic and capric), which affect the production and processing of milk and cause specific flavor of goat's milk and dairy products. In …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 8. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Luděk Stádník, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MICHNOVÁ, Klára. \textit{Vliv zkrmování řas na vybrané kvalitativní ukazatele mléka malých přežvýkavců}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/hk109f/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesDoctoral programme / field:
Animal Science / Special Animal Science
Theses on a related topic
-
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová -
Mléčný tuk
Jan KNOTEK -
Utilization of algae in food industry
Kateřina Patloková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights