Ekonomické zhodnocení dopadu tepelného stresu na chov dojnic – Bc. Petra Masařová
Bc. Petra Masařová
Master's thesis
Ekonomické zhodnocení dopadu tepelného stresu na chov dojnic
Economic evaluation of the impact of heat stress on dairy cattle raising
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na vliv tepelného stresu na chov dojnic a jeho ekonomického dopadu v rámci dvou stájí. Z teoretického hlediska se věnuje možnými příčinami tepelného stresu, jako jsou mikroklimatické faktory stáje, do kterých je možné zařadit vlhkost, proudění a teplotu vzduchu nebo fyziologické faktory, do nichž se třeba řadí fáze laktace a věk dojnice. Pokud jeden z těchto faktorů je pro …moreAbstract:
The master´s thesis is focused on the influence of heat stress on dairy cattle raising and its economic impact within two stables. From a theoretical point of view, it deals with possible causes of heat stress, such as microclimate factors of the stable, which include humidity, airflow, and air temperature, or physiological factors, such as lactation phase and dairy cattle age. If one of these factors …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Agricultural Engineering / Agribusiness
Theses on a related topic
-
Vliv výživy na mléčné složky u dojnic
Vladimír Zmrhal -
Vliv vnitřních činitelů na produkci a kvalitu kozího mléka
Silvia Hodásová -
Zhodnocení produkce a kvality mléka v závislosti na vybraných činitelích
Silvia Vidová -
Vliv průměrné denní teploty ve stáji na mléčnou užitkovost a kvalitu mléka krav holštýnského skotu v konkrétním podniku
Veronika Zelenková -
Vliv býka na mléčnou užitkovost a technologické vlastnosti mléka dojnic
Ondřej Polák